Velkommen til min eksponeringsguide!

Dette er forsiden af min online guide til at lære hvordan du eksponere dit kamera, for at få en bedre forståelse af hvornår og hvorfor man benytter Blænde, Lukketid og ISO.

Forord:

For at lære at kontrollere dit kamera, skal du lære at eksponere korrekt, men hvorfor skal man egentlig tage stilling til noget før man tager et billede?

Årsagen er simpel.

Eksponerer du korrekt, så får du det ønskede resultat.
E
ksponerer du forkert, så får du et uønsket resultat.

Nu tænker du nok for dig selv: “Arh, det kom han lidt for nemt uden om..” Men det er den nemmeste og korteste forklaring.

Hvad det derimod betyder i praksis – det er en anden sag, og det er nogle af de ting jeg gennemgår i denne lille guide.

Lad os lave et par eksempler der vedrører eksponering.

Eksempel 1:

Du ønsker at tage et billede af dine børn eller børnebørn der løber rundt i haven, og ønsker det bedst mulige resultat.. Hvad gør du?

Eksponerer du forkert, så bliver dit billede rystet, mørkt eller for lyst.

Eksponerer du derimod korrekt, så kan du få smal dybdeskarphed, det perfekte lys og et fastfrosset billede af dit barn i bevægelse.

Eksempel 2:

Du ønsker at tage et portrætbillede, og du ønsker det lækre resultat som netop et DSLR kamera kan give dig. Hvad gør du?

Eksponerer du forkert, så bliver dit billede måske sløret, for mørkt eller for lyst – og du får måske ikke den ønskede dybdeskarphed.

Eksponerer du korrekt, så kan du få lækker skarphed på det ønskede område, flot smal dybdeskarphed og det helt perfekte lys.

Tryk på pilen for at starten guiden

Første step i guiden er Blænden.
Jeg prøver at forklare på en “ikke for teknisk” måde, hvordan blænden fungerer og hvad den gør for dit billede, og på en måde som forhåbentlig hjælper dig til bedre at huske hvad Blænden gør.

Start guiden

Eller gå til et af emnerne med det samme?

Er du en rebel og ønsker du at gå udenom min ellers så fine guide struktur, så skal jeg ikke stoppe dig! Tryk på det emne du er interesseret i at læse mere om.